sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Siippainen kertoo, miten käytät kaapeliboksia antennitaloudessa

Kaapeli-tv on sivistyksen alkulähde

1980-luvun lopulta lähtien Siippaisten onnelliseen lapsuuteen kuului kaapeli-tv. Penskana Siippaisten nuori polvi sivisti itseään Super Channelin ja Sky Channelin aamupiirretyillä. Eurosportilta tuli wrestlingiä ja juoksukisoissa Finish oli aina ekana maalissa! Hyvä Suomi, Hurraa kaapeli-tv!


Nyt kun Isoveikka on muuttanut böndelle, on hän joutunut luopumaan kaapelitelevision suomista eduista. Muistona kaapelikaudesta on Topfield-digiboksi, joka ei ymmärrä antennin monimutkaista signaalia. Isoveljen kaapeliboksissa on kuitenkin paljon hyviä ohjelmia tallessa ja niitä tulee katsottua usein. Esimerkkinä  vuoden 1995 lätkäfinaali,  Märät Säpikkäät, Monte Rosso, Food Club ja Jaakko Kolmosen ruokaohjelmat.

Siippainen on sitä mieltä, että vanha tekniikka on aina uutta parempaa. Tai ainakin ominaisuuksiltaan hyväksi havaittua ja toimivaa. Esimerkkinä uusi Samsungin HD-BD-HDD-digiloota, joka on täysi susi. Pohjoiskorealaisetkin pystyisivät tekemään paremman.

Isoveli halusi vanhaan digiboksiin uusia ohjelmia. Edelliset rekotukset olivat viime syksyltä. Ajatuksena oli kytkeä masiina seinään Joensuun kaapelikodissa ja rekottaa se loman aikana täyteen uutta laatuviihdettä, kuten Jopet Show.

Mut niinhän siinä kävi, että yritys kymmenen, toteutus nolla. Kaapeliboksi säilyi kyllä matkan ajan kassissa ehjänä, mutta elintärkeä kaukosäädin jäi Pihtiputaalle. Jäi rekotukset tekemättä.

Vua ei Siippainen luovuttanut. Topfieldin digiboksin ohjauspaneelin muutamalla nappulalla ja asetusvalikon sinnikkäällä hakkeroinnilla Isoveli sai nauhoitettua yhden ainoan ohjelman digiboksille: Leijonan luola Kanada.   Eipä ollut siinä yhtään niin hyvää keksintöä tarjolla kuin tämä Velisiippaisen digiboksisekoilu.

Siippaistelemisiin!

ps. Märät Säpikkäät alkaaa uusin jaksoin huhtikuussa. Esiliukkaita tarjolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti