maanantai 28. tammikuuta 2013

Junailijan tajunta virtaa Pönttövuoren tunneliin.

Siippaiset ovat aina olleet ahkeria junalijoita. Tutuksi ovat tulleen Pönttövuoren tunneli ja Varkaudesta kyytiin noussut jäätelökärry, on opittu tunkemaan vääntyneet pöydänkiinnikepalikat paikoilleen penkin koloihin ja luettelemaan asemat Tampereen ja Joensuun välillä taka- ja etuperin.

Pikkusisko Siippainen valmistui vuosi sitten yliopistosta ja menetti sen myötä kallisarvoisen alennuksen, jolla junailu oli vielä edes jotenkuten järkevää. Kortti meni, mutta VR tuli vastaan ja keksi kamppanjat.

Ihan niinkun meilläkin täällä blogissa oli joulukalenteri (huomasko joku?), niin avautui VR:lläkin joka päivä luukku uuden yllätyksen kera: joka päivä jokin yhteys 1,50 e. Olin jo menettänyt toivon, että pääsisin näistä hyötymään, mutta odottajan pitkä aika palkitaan: viimeisellä viikolla Pönttövuoren ahkera läpikulkija löysi Tampere-Joensuu välin hullun halbaan ALEhintaan. Ostin itselleni ja ostin Teekkarille, koska Teekkari ei ole koskaan matkustanut junalla.. ainakaan noin pitkää matkaa. 

Ei se määränpää vaan se matka. Laskin, että tavallaan laitettiin pankkiin n. 180 euroa. Käytiin sen kunniaks ravintelivaunussa isolla kolmosella.


Mutta tietääkö SiipPaistin lukijat, mikä on Öntö? Itse en kai pienenä tillitölliäisenä tiennyt, että sille on muitakin nimityksiä. Paras arvaus saa viisi pistettä ja junailijamerkin.

Ps. kuulin ihan mahtavan uutisen: Kiskobussit väliltä Pieksämäki-Joensuu on siirretty Seinäjoelle. Siniset vaunut ja lempeä kyyti <3.

1 kommentti:

  1. Hirveesti kirjoituwsvihreitä, liekö tarkoituksellista kielellistä venkoilua?

    VastaaPoista