tiistai 1. tammikuuta 2013

Blinejä ilman käryä

Onko epäortodoksista valmistaa juhlablinejä jo joulukuun puolella. Varsinkaan kun ulkona ei ole edes pakkasilma. Siippaisveli otti tähän sydäntalven perinneherkkuun parin tunnin varaslähdön uudenvuodenaattona.
Uuni siippaisteli toisen puolen kypsemmäksi.
Vaikka kaapin perukoilla on pari pientä valurautapannua, olen päättänyt jättää käryttämisen toistaiseksi ravintoloille. Nyt tehtiin blinipannukakku, jossa tattari maistuu.

7 dl kevytmaitoamaitoa
150 g bulgarianjogurttia
1/2 pss kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
3/4 dl auringonkukkaöljyä

 - Sekoita muut ainekset paitsi muna ja öljy. Viskaa taikinakulho lämpimään veteen, peitä rievulla ja anna hikoilla vaikka pari tuntia. Pääasia, että kunhan kuplii kunnolla. 
 - Sotke sekaan kananmunat ja öljy, pannari uniin ja homma himaan. Leikkaa neliöiksi tai ämpyröiksi.
 - Jos blinejä jää yli, niitä kannattaa lämmittää seuraavana aamuna uunissa, jolloin pinta rapeutuu entisestään. 

Tattarin pitää maistua!

Näillä mennään. Mätiä, mustapippuria ja smetanaa.

Blinien kanssa tarjottiin valmista sienisalaattia, suolakurkkua,  punasipulia, smetanaa, mautonta lidlin siianmätiä, avokadoa, mustapippuria ja lapselle omenahilloa. 


3 kommenttia: