keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Jouluavautuminen

Joulu on semmoista aikaa, että tillitölliäiset paahtaa menemään kovalla vauhdilla ja unohtavat siinä tohinassa esim syödä. Siksi leipomot ovat keksineet erilaiset joululimput, että ihmiset muistaisivat ostaa edes leipää pöytään.

Laupias Vaasan Leipomo jakaa tänä jouluna kaupoissa rahaa vastaan Joulu Ruispaloja. Pussi mainostaa eineen sisältävän "säväyksen appelsiinia ja siirappia". Appelsiini kuuluu screwdrivereihin ja siirappi romanttisiin komedioihin, sanoo Isoveli.
Appelsiinin maku on leivässä karsea, koska se ei maistu tarpeeksi vaan kummittelee kuin homeinen mandariini hedelmäkorin pohjalla.

Koska ruokaa ei saa heittää roskiin (ei mielellään edes homeista mandariinia) niin jotainhan näille leipäpoloille oli keksittävä. Isoveli-Siippainen käynnisti keittiölaboratorionsa ja laski kuinka paljon täytteitä leivän päälle pitää ujuttaa, että appelsiinin maun saa vajutettua pois.

Testissä vastakkain tillitölliäisten Jouluruispala ja pohjoiskarjalainen aito sihtileipä. Että eipä sitten muuta kun täytteitä oman maun mukaan niin pitkään kunnes appelsiinin maku häviää. Sinappi on tärkeä, että jouluinen vaikutelma säilyy. Annos sopisi esim joulupäivän aamiaiseksi.
Alkutilanne. Leivät vielä winksinwonksin.
Naamiointi. Margariini peittää makuja paremmin kuin
suolainen voi, joka pahimmillaan korostaa appelsiinia.



Peittely. Avuksi ihanan maukasta kinkkua.
Hämäys. Mustapippuria niin paljon, että savu nousee.
Tunnelmanluonti. Sinappia varmuuden vuoksi.
Aatelointi. Juustolla varmistat, että tauhkassa on makua
 Lopuksi plaini sihtileipä vie pahan mielen mennessään.

Siippaistelemisiin!
edit: appelsiinin maku todellakin häipyi tällä tempulla.

1 kommentti:

  1. Haha, hieno kokeilu! Kukahan tuollaisen appelsiinileivänkin on keksinyt, kuulostaa hirveältä. Mitä mieltä olit samantyylisestä karpaloleivästä?

    VastaaPoista