tiistai 9. lokakuuta 2012

Miksi Siippaiset järjestivät Mäkkäriviikon?

Löytö Joensuun jääkaapin ovesta.

Meidän blogilla on hurjasti lukijoita ja moni on nyt tällä viikolla varmasti funtsinut, että miksi pikaruokaketju Mäkkäri on ollut niin kuumasti esillä. Kyse ei ole sponsoroinnista, vaan siitä, että Siippaiset nyt vaan ovat olleet melkein koko elämänsä Mäkin eturintamassa.

1982 Isoveikka syntyi Tampereelle, eikä Suomessa ollut vielä yhtään Mäkkäriä. Mutta eipä sieltä ois saanut äidinmaidonkorviketta, niin turha vaiva.
1983 Syötiin mustaamakkaraa Tammelan torilla ja kaikki oli hyvin.
1984 Suomen eka Mäkkäri avattiin Tampereelle. Big Mac -hampurilainen maksoi 13 markkaa.
1985 Maailmanparaspikkusisko kuulee Mäkkäristä ja syntyy.
1986 Siippaistenperhe käy lentokoneella Yhdysvalloissa testaamassa, polttaako Mäkin omenapiirakka suuta samalla tavalla kuin Suomessa.
1987 Kärsittiin kuulema hampurilaisallergiaa.
1988 Mäkkäri jotenkin vain unohtui, koska oltiin jo muutettu Joensuuhun, jossa hampurilaisia sai vain Hampurillasta ja Holidaystä.

1994 Mäkkäri avataan Joensuuhun. Isoveli oli jonossa etulinjassa ja valmistautui tilaamaan Quarter Pounderin. Ei osaa kuitenkaan lausua toivettaan, joten joutuu tyytymään [mäkfiistiin]. Takana olevan kaverin kädessä luki muistojen mukaan kuulakärkikynällä  kirjoitettu [pig mäck]. Ravintolassa järjestettiin avajaisten kunniaksi ongintaa, josta voitti ainakin legoja.


1995 Batman Forever -leffan myötä Mäkkäriin tuli käsittämätön kolmen pihvin hampurilainen, jota Siippaiset tuskin söivät. Sen sijaan keräilimme Batman-laseja, joita käytettiin viimeksi mm. Isoveljen polttareissa.

1995 Pikkusisko pääsee peruutuspaikalta Mäkkärissä juhlituille synttäreille. Ohjelmassa pillien heittoa liikkuvaan karuselliin.
1996 Joensuun keskustan yläasteen käytävillä kiertää Mäkkärin vastainen adressi. Siippaiset eivät kirjoita siihen nimeään. Pikkusisko ei tainnut edes olla yläasteella.

1997 Isoveli maustaa kötsäntunnin ruokaa El Maco -ranskismausteella. Hampurilaisklassikko oli ilmeisti tullut valikoimaan jo pari vuotta aiemmin ja pysynyt siitä asti Mäkkärin historian parhaana ruokana. 5/5.



2006? Joensuun keskustan Mäkkäri lopetti toimintansa, mutta onneksi suurin osa kaupungin asukkaista oli evakoinut itsensä jo muualle.
2007 Isoveli syö toistaiseksi ainoan Big Röstin keihäänheittäjä Tero Pitkämäen takapihalla kuumottavalla paparazzi-keikalla, katso kuvat!
2008 Euron juuston hinta nousi hetkellisesti 1,10 euroon. Lol.
2009 Pikkusisko on vaihdossa Thaimaan Phuketissa ja tilaa McDeliveryn kautta Bic Macin ja Sundayjäätelön suoraan hotellille. Samalla reissulla hän myös ihastuu katkarapuhampurilaiseen, mutta siitäkin tulee oikeastaan vain paha olo. Isoveljen mielestä Tokyo Shrimp on yksi kolmesta parhaasta mäkin hampurilaisesta.
2012 Siippaistia-blogi perustetaan ja Big Mac -hampurilainen maksaa 4,10 euroa.

Knoppitietoa: Ilmeisesti kumpikaan Siippaisten sisaruksista ei ole koskaan tilannut mitään McDriven kautta, etenkään Filet-O-Fish-hampurilaista. Itseasiassa Pikkusiskosiippainen ei taida paljon Mäkkärissä käydäkään.




Lisää kreisimäkkäilyä eli kremää taas huomenna!

3 kommenttia:

  1. Olipa tosi mielenkiintoinen aikajana. Oon itsekin kova el macoilija tai el macustelija. :)

    VastaaPoista
  2. Etusivu uusiksi!

    http://www.taloussanomat.fi/raha/2012/10/10/tyontekijat-kertovat-naihin-burgereihin-ei-kannata-koskea/201239617/139

    VastaaPoista
  3. Sadalla markallako koko perheelle.

    VastaaPoista