maanantai 15. lokakuuta 2012

"Ai täällä on taas jotain rupuja"

Pikkusiskosiippaisen sekoilukeittiöstä tänään morJens!

Tänään kokataan rouheisen rapeita ja maistuvaisen nopeita kinkkusipulirupusia Tättälän luomutilan ruisrouheen pinspiroimana. Reilulla kädellä rutkasti kuitua ja koko perheelle hyvä mieli.

Uuni sutkautetaan tulille, n. 225 astetta.
Paistetaan pannulla tilkassa öljyä pieni punasipuli. Kivasti lentää öljypisarat pitkin keittiötä.
Sekoitetaan taikinakulhossa 4 dl luomupiimää, 3 dl Tättälän luomu ruisrouhetta, sopivasti muita jauhoja oman maun mukkaan, soodaa ja leivinjauhetta mitalliset, yksi vapaa kananmuna, vähän keltaista currya ja suolaa sekä 200 grammaa kinkkua suikaleina.

Taputellaan pellille rupusiksi ja paistetaan rapsakan ruskehiksi, n. 20 min.



On hyvvöö!

Pikkusisko jää oottamaan Teekkarin kommenttia. "Ai täällä on taas jotain rupuja"

Ps. Tättälän tilan tuotteita löysin Frantsilan Kehäkukka -myymälästä.



3 kommenttia:

  1. Ois kiva lukee tän siskon sekoiluista vähän useemmin.

    VastaaPoista
  2. Millanen kommentti Teekkarilta tuli? Oliko rupusia vai hyviä rupuja? Saako niitä postissa ulkomaille asti?

    Yst.terv.,
    Saisla K., vm.85

    VastaaPoista
  3. Teekkari on opetettu pitämään rupuista, eli kaikesta siemen- ja lesepitoisesta. Kinkku ja sopivasti kuumen rupusen päälle sulava voi taisivat kuitenkin olla ne taikasanat, joilla Teekkarinkin mahan sai näistä täyteen.

    Uunituoreina ei ehkä perille tule, mutta jos laittaisi pakkasesta suoraan ja optimoisi postin lähtöajan mukana lähetyksen..kuinka kauan postisinne merten taa kestää? ;). Tuuhan käymään, niin teen ihan tuoreet, ihan vaan sinnuu varten!

    Saisla K. <3

    VastaaPoista