maanantai 10. syyskuuta 2012

Kaali täysin jäässä


Velisiippaisen Kaali täysin jäässä laatikko

Valmistelut:
Tee ensin parit oikeasti hyvät kaali-lihalaatikot. Munamaitoon tai lihaliemeen, kummasta nyt satut enemmän tykkäämään. Jos kaalilaatikon massaa jää vähän yli, voit valmistaa Velisiippaisen kaali täysin jäässä -laatikon.

Kaalilaatikon jämät tuunataan jääkaapin sisällöllä:

Ryöpättyjä ja liian isoksi pilkottuja kangasrouskuja (sienet sopivat valokuvauksen lisäksi myös ruuanlaittoon)
Takapihan herneitä (Jos herneissä on rusakon puremia, niin aina parempi - tulee  riistan makua ruokaan)
Lidlin Saint Paulin juustoa kuorineen (kuoret eivät muuten sula)
Jääkaapissa liian pitkään odottanut kesäkurpitsan puolikas
Tomaattipyrettä (peittää hyvin harmaan värin)
Chiliä (kts. yllä)
Barbeque-kastiketta (jos kaksi ylempää kikkaa eivät auttaneet)
Lisää kaalia (näitä tulee jo siihen alkuperäiseen kaalilaatikkoon)
Lisää sipulia
Lisää meiramia
Lisää siirappia
Lisää porkkanaa


Jos massa näyttää tässä vaiheessa biojäteastialta, olet onnistunut ja voit jatkaa...

Hieno, vai mitä.

Laita laatikko uunivuokaan ja anna sen muhittaa uunissa tunnin pari. Sillä välin sulla on hyvin aikaa miettiä, että miten tästä herkusta saisi salonki- tai edes syömäkelpoisen näkösen appeen. Tekeydy siis venäläiseksi mummoksi ja arvuuttele, miten kylmäpäinen babushka viheliäisestä tilanteesta selviäisi. No mummohan piilottaisi ydinjätteen taikinakuoren sisään ja tarjoaisi vodkan kanssa. Eli taikinaa päälle sekä alle ja  herkku takaisin uuniin.

ps. kuvaa valmiista piirakasta ei ole, koska aivot olivat vähän jäässä ja voitelin sen munan valkuaisella. No sama laittaa.


Biojäteastian hirviö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti