torstai 16. elokuuta 2012

Lempiruokani: Buffet

Pikkusisko Siippainenhan kävi taannoin Tallinnassa. Ajatteli säästää mahaa ja rahaa ja skippasi laivan notkuvat herkkupöydät ja järjesti itselleen ja ystävälleen mukavan toverihenkisen piknikin laivan hyttiin viitoskannelle. Oli oikein Tikkurilan Prismasta haettu luumuja ja proilerin koivet ja suolatikkuja ja minitomaattia ja vähän nakkia ja näkkileipääkin. Eikä Buffet laivalla ole mitään ilman viiniä, joten heti takree-myymälän avattua kipaisi sisko hakemassa pullollisen täyteläistä härkä-punkkua.Ja tottahan toki oli nokkelanana tyttönä ottanut kotoa mukaan viinipullonavaajan, ettei tarvinnut kuivin suin pulloa vain ihailla.

Mutta kuinkas kävikään: ilta laivalla oli niin ohjelmapainoitteinen, että pullohan jäi täysin juomatta. Siippaistyyliin olin se kuitenkin kerinnyt jo aukaista joten hätä iski: hyvä viini on menossa ihan hukkaan!

Pirkkaniksin aika *tärrätäääätättäräähää*:
Käytä ylimääräiseksi jäänyt punkku punaviinikastikkeessa. 

Ja minähän käytin. Kaksi tuntia vatkasin viiniä kasaan, sipulisoosissa keittelin ja lihaliemet kiehautin ja maizenaa sekoittelin ja possun kanssa ajattelin tarjota. 

Oishan sitä ollut kiva maistella, mutta kun se unohtui! Kastike on nyt melkeen viikon verran ollut jääkaapissa, kun en oo raskinut heittää pois, kun en tiiä, tuliko siitä pahaa vai tosi pahaa...

Onko kellään takataskussa pirkkaniksiä viikon vanhan punaviinikastikkeen hyötykäytöksi?

3 kommenttia:

  1. Härän Häkkyrästä!16. elokuuta 2012 klo 23.39

    yks parhaista blogikirjoituksista ikinä! JAIKS!

    VastaaPoista
  2. Kerron jos tykkäät17. elokuuta 2012 klo 0.45

    Millon vitoskannella on yleensä parhaat bileet?

    VastaaPoista
  3. Heh, kylläpä tuli siis hyötykäyttöön viinit! :D Voi takree sentään...

    VastaaPoista