keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Paprika on punainen ja musta

Tarkanmarkan marttamummo on opettanut Siippaisille kaupassa käynnin niksit.
Älä osta homehtunutta (ellei tosi halpa)
Äläkä osta liian kallista. 
Suosi Anttilaa ja etenkin sen alennusmyyntejä.



Alkuviikosta isovelisiippainen kävi shoppailemassa Citymarketissa, jossa ilokseen huomasi kotimaisten paprikoiden saapuneen.
Paprikat olivat polttavan punaisia ja tuoksuivat huumaavalta toisin kuin muut mars-planeetan tuontihedelmät. Lapoin punaista kultaa kassiin reilun satsin (2).  Hintaa tuli kuitenkin pöyristyttävät kolme euroa. Tsekkasin kilohinnan joka oli jossain kuuden euron hujakoilla. Äkkiä pistin paprikat takaisin ja otin kuusta tuotuja suippopaprikoita, joiden tiesin olevan hyviä. Ne maksoivat vain 2 euroa kaksi kappaletta. Vilkaisin kuitenkin myös suippopaprikoiden kilohinnan, joka oli 13 euroa eli euskaa!!! Hei come on! Onko mua juksutettu aina tälleen?

Mutta mistä se johtuu, että samanpainoinen suippopaprika on kaksi kertaa yhtä riittoisa kuin vaikeasti leikeltävä normipaprika. Näin ollen kaksinkertainen kilohintakin tuntuu perustellulta.

Pettymys muuttui iloksi kun bongasin munakoisot alle eurolta. Yhdistin kasvisten voimat ja aloin herkutella.


Paprika-munakoisotahna

-paahdettua paprikaa
-paahdettua munakoisoa
-oliiviöljyä
-paljon hunajaa
-vähän valkoviinietikkaa
-suolaa
-pippuria
-habanerotabariinia

blendaa ja laita vaikka hampurilaisen väliin. sopii myös kukkakaalimuhennokseen, kun muistaa raastaa
päälle juustoa.



Siippaistelemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti