tiistai 19. kesäkuuta 2012

Juhannusmenuu

Pikkusisko Siippaista on aina kiehtonut grillaaminen. Isovelihän tuolla jo aikasemmin mainitsi, että meidän lapsuus ei paljoa grillaamista sisältänyt, korkeintaan maggaraa ja folionyytissä sipulia nötkötin kanssa. Eikä grilli ollut mikään sähköllä kuumeneva tai hiilillä tai lämpeevä. Joku kivasti savuava nuotio enemmänkin.  Muistaakseni.

Mutta koska olen aikuinen ja saan, mitä haluan, koska osaan, niin ajattelin tehdä asiat toisin.

Siippaisten sisarusten ongelma on kyllästyminen ja tänäkin kesänä on kerran jo grillattu, eli kyllästytty maggaraan, kanaan, kesäkurpitsaan, maissiin jne... siinä niiden perusmuodossa. Pakko keksiä jotain uutta. Ja tässä sanassa uusi piilee pikkusisko Siippaisen ansalanka; luulen osaavani, koska haluan ja koska olen aikuinen. Uusi on kuitenkin kaikille uutt aja koska en jaksa keskittyä reseptin lukemiseen, menee uusi aina pieleen, koska en vielä vanhalla tuntumalla osaa sitä.

No oikeestaan ihan sama. Teekkari vähän vahtii ja lyö tolkkua päähän, kun visioin liian villejä. Seuraavalle idealle sekin innostui ja lupaan tällä kertaa lukea ohjeet tarkkaan ja onnistua. Juhannuksen jälkeen raportoin, kuinka suunnitelman toteutuksessa onnistuttiin.

Pikkusiskon Juhannus Menyy

Aamupala:
Vishykola
Grillileipä ja pekoni
Persikoita, onko noita!

Päivällinen tai illallinen tai lounas:
Possunpihvejä kokismarinadissa ( Uusin Pirkka reseptivihkonen)
Valkosibulabasilikatomaatit
Soijamarinoidut kasvikset
(kakkakuulia, herkkusieniä, kesäkurmitsaa ja maissintynkiä)
Aunepummin kaaliananassalaatti
Uusia pottuja ja Halloum-juustoa
Hiukopalaks aamuun  ja iltaan ja yähön:
Maggaraa sen joka sorttia
 ( ryynäriä, nakkia, ukko-pekkaa, mitä näitä nyt on)
Juomaksi Vishykola
Jälkkäriksi ananas tai jalluvanukas

2 kommenttia:

  1. Pirkan reseptivihkonen on kyl coo. Oma suosikkini uudesta vihkosta on raejuusto persiljalla.

    VastaaPoista